Docenten

Smile Trio Mozambique

Smile Trio, dat is Eugênio Macuvel en de tweeling Elias en Augusto Manhiça

Elias en Augusto richtten in 2003, samen met Eugênio, al een culturele groep op voor muziek, zang en dans en sloten zich al snel aan bij een tweede dansgezelschap. Later richtten ze Hodi Maputo Afro Swing op. Elias is daar nu muzikant en algemeen coördinator van het jaarlijkse evenement Mozambique Afro Swing Exchange, en Augusto is er de muzikaal directeur. Samen leiden ze ook de band Banda Hodi, die grote populariteit geniet in Mozambique. Ze hebben over de hele wereld opgetreden en deelgenomen aan sommige van de grootste dans- en muziekfestivals.

Eugênio choreografeert al sinds zijn 14e, en werd artistiek directeur van Hodi Maputo Afro Swing toen dat gezelschap in 2014 werd opgericht. Dansen en zingen waren een natuurlijk onderdeel van Eugênio’s jeugd en hij was een snelle leerling. Hij heeft inmiddels diverse grootschalige choreografieën opgezet, vele artistieke stukken op grote podia geproduceerd, en hij heeft over de hele wereld opgetreden en gechoreografeerd. Als danser en docent heeft Eugenio deelgenomen aan grote dansfestivals over de hele wereld waar hij heeft samengewerkt met dansers als Fredrik Dalberg, Chester A.Whitmore, Remi Kouakou Kouame, Marie N’diaye, Valerie Salstrom, Angela Andrew, Lisa Josefsson, Mickey Davidson, Felix Berghall en vele anderen.

Smile Trio Mozambique geeft workshops Lindy Hop Afro Swing tijdens Day Shift en Mozambikaanse dans tijdens Sunday Shift.

Valentina & Clément

Valentina Heck danst al bijna haar hele leven. Ze begon op 4-jarige leeftijd met ballet, en ontdekte het swingdansen toen ze 17 was. Ze is nergens meer in haar element dan op de dansvloer!

Clément Madeline danst al tien> jaar swing en is de oprichter van Swing Base in Berlijn. Zijn focus ligt op het vinden van een evenwicht tussen de oorsprong van Lindy Hop en het creëren van nieuwe bewegingen om zijn eigen dans te maken.

Valentina en Clément geven Lindy Hop workshops tijdens Day Shift.

Marnix & Merel

Marnix en Merel zijn in 2016 samen begonnen met Lindy Hop. Noem het gerust een uit de hand gelopen hobby, of zelfs een obsessie. Ze hebben hun thuis gevonden bij The Hague Hoppers in Den Haag, waar ze elke week ook samen lesgeven.

Dansen doe je eigenlijk nooit met z’n tweeen. We dansen met de muziek, met de band, met alle mensen om ons heen. Met z’n allen plezier maken staat bovenaan de lijst!

Marnix en Merel vinden het belangrijk dat iedereen uiteindelijk de eigen manier van bewegen ontdekt, de manier die bij diegene past. Ze proberen dit in hun lessen te integreren en er zo voor te zorgen dat mensen elkaar kunnen inspireren.

Marnix & Merel geven Lindy Hop workshops tijdens Day Shift.