Muziek

The Hop-sh-Bam Connection

Deze prachtige band dompelt u onder in de broeierig swingende sferen van de Savoy Ballroom, jaren ’30-’40 in New York. The Hop-sh-Bam Connection brengt een hommage aan deze rijkelijk swingende periode uit de jazz geschiedenis.

De band staat onder leiding van trompettiste Marie-Anne Standaert. Zij danst zelf ook al geruime tijd Lindy Hop en weet dus als geen ander de juiste tempos en grooves te selecteren voor een perfecte dansavond. Ze brengt steeds een op en top ritmesectie mee en twee zwoele saxophonisten. Af en toe zijn er ook een paar vocale nummers.

In “The Hop-sh-Bam Connection” verwijst het woord “Hop” naar de lindy hop, “Bam” naar de energie die de band uitstraalt, en “Connection” naar de connectie die nodig is tussen zowel muzikanten als dansers. Tegelijkertijd is het ook een knipoog naar de scat-language van trompettist Dizzy Gillespie.

Oo – pop –sh –bam, ah kool ya hoo… Come and move, swing and groove!

Adrie Rotte

Op vrijdagavond draaien we warm op muziek van DJ A3. Lindy hop en swing dance is sinds de begin jaren ’90 zijn passie. Zijn favoriete uitdaging is het speuren naar de meest geweldige swing-nummers. Hij draait muziek van Ella Fitzgerald, Benny Goodman, Jimmie Lunceford en noem zo maar op – steevast nummers die je de dansvloer op lokken en je verleiden tot de heerlijkste moves. Laat je meeslepen!

Adam Norberg en Julien Rayée

Op zaterdagavond hebben we live muziek, maar de muzikanten zullen af en toe even op adem moeten komen. Gelukkig dansen wij dan gewoon door, op muziek van DJ’s Julien Rayée en Adam Norberg.

Julien danst al tien jaar Lindy Hop, en weet als geen ander de tunes te vinden waar Lindy Hoppers blij van worden!

Ook Adam is al jaren betrokken bij de Lindy Hop scene in Breda, als danser, docent en gangmaker. Hij inspireert dansers met een mix van klassiekers en moderne swing-muziek. The best songs for dancing are those full of musical elements and variety to which we as dancers are invited to respond.”