Docenten

Met trots presenteren we de docentenkoppels voor SwingFactoryBreda 2019!

  • Lindy Hop workshops tijdens Day Shift:
    • Ariadna (Ari) Beltran & Simon Bressanelli
    • Becky Tomas & Jeroen Wolfs
    • Chris Smets & Anka Broothaers
  • Slow Bal introductie-les voor beginners tijdens Swing Shift: Deirdre Schoemaker & Luciën de Bruin
  • Lindy Hop introductie-les voor beginners tijdens Punch the Clock: Karlijn Tuerlings en Mark Schraven

Ari & Simon (Spanje)

Ari (Ariadna) en Simon vormen een jong, dynamisch en elegant swingdans-koppel. Ze reizen samen de hele wereld rond voor optredens, wedstrijden en workshops, waarbij ze hun geliefde swingdans en swing jazz muziek steeds vernieuwend interpreteren, presenteren en overbrengen.

Beiden hebben een unieke achtergrond die doorschemert in hun danskennis en de manier waarop ze dit overbrengen. Ari is geschoold als ballet- en hedendaagse danser en heeft als zodanig opgetreden voor prestigieuze dansgezelschappen in Nederland, Frankrijk en Wit-Rusland. Simon was actief in de sport op zowel regionaal als nationaal niveau, en verzorgde ook coaching en training voor verschillende leeftijdsgroepen.

Becky & Jeroen (Engeland & Nederland)

Becky en Jeroen van Swing in Rhythm geven met veel enthousiasme en verve Lindy Hop-lessen in Rotterdam en Delft, en workshops door heel het land – van Groningen tot Maastricht. Als ze dansen spat het plezier en de creativiteit er vanaf, en dat komt ook terug in hun lessen!

Becky komt oorspronkelijk uit Plymouth (Engeland), waar ze in 2005 Lindy Hop ontdekte en eraan verslingerd raakte. Ze omschrijft zichzelf als een “fast-footed swing addict” met een ijzersterk en genuanceerd gevoel voor ritme. Sinds een jaar of 7 jaar woont en danst Becky in Nederland.

Vanaf zijn eerste stappen op de dansvloer is Jeroen op vrijwel iedere social/feest te vinden! Dans, zowel met als zonder partner, is zijn grote passie, en dat zie je terug in het enthousiasme dat hij uitstraalt op de dansvloer en in zijn energieke, experimentele dansstijl. In zijn lessen ligt de focus vooral op ritme en individuele expressie en hij haalt vooral veel voldoening uit het helpen ontwikkelen van ieders eigen dansstijl.

Chris & Anka (België)

Chris en Anka hebben voor SwingCityBreda en SwingFactoryBreda al enkele workshops en lessen verzorgd, die telkens zeer goed zijn ontvangen. In 2010 hebben zij Lindy Hop & Charleston ontdekt. Sindsdien zijn zij aangestoken door het Lindy virus. Zij zijn meteen veel workshops en lessen gaan volgen, want zij wilden graag hun passie met anderen delen. Ze gaven enkele jaren les voor diverse dansscholen, en zijn vervolgens hun eigen school begonnen (Swing-sation). Meer dan op figuren, leggen zij in hun lessen de nadruk op techniek, connectie, ritme en beweging én plezier. Hierdoor wordt je social dance leuker, comfortabeler, creatiever en muzikaal.

Deirdre & Luciën

Deirdre en Luciën geven Slow Bal lessen in Rotterdam, waar ze vorig jaar hun eigen dansschool Slowfeet Studio hebben opgericht. Slow Bal is een dans op langzame swing jazz muziek. Het heeft een bijzondere flow en elegantie.

Lindy Hop en Balboa danseres Deirde kwam met Slow Bal in aanraking toen ze een filmpje zag van Mickey Fortanasce en Kelly Arsenault. Ze was op slag verliefd op deze relatief onbekende swingdans, en volgde online lessen bij Mickey en Kelly om de basis onder de knie te krijgen. Daarna was het even zoeken, want zonder partner was het moeilijk oefenen! Ze gaf een paar korte beginnerslessen en geleidelijk ontstond er een enthousiast groepje dat samen Slow Bal oefende. In 2018 greep Deirdre de kans om in Wenen en Oxford lessen van Mickey te volgen. Ze kan niet wachten om de hele wereld kennis te laten maken met Slow Bal!

Ook Luciën werd door Mickey Fortanasce en Kelly Arsenault geinspireerd om Slow Bal te leren dansen. Helaas was er in Nederland nog geen Slow Bal scene en waren er nauwelijks lessen. Hij stortte zich maar op Balboa en het geven van Lindy Hop lessen, en probeerde daarnaast Slow Bal te blijven oefenen. Tijdens het Oxford Slow Bal weekend in 2018 en privé lessen van Mickey wist Luciën het zeker: hij wilde Slow Bal leren en die dansstijl verspreiden in Nederland!