Muziek

Hommage

Een ritmesectie die je voeten als vanzelf laten bewegen; blazers die de prachtigste melodieen spelen; uitzinnige solo’s; en zangkunsten van de bovenste plank: Hommage brengt met alle égards klassieke swing-muziek uit de jaren ’20, ’30 en ’40. Een keur aan Europese topmuzikanten speelt the hottest music in town, van onder andere Sidney Bechet, Duke Ellington, Benny Goodman en Fats Waller.

Come down and dance to HOMMAGE like there’s no tomorrow!

Mathias Guggisberg

In Zürich (Zwitserland) kwam Mathias voor het eerst in aanraking met Swing Jazz, en hij is er sindsdien aan verslingerd. Zijn muziekkeuze nodigt uit tot bouncen – het leukste aspect van Lindy Hop! Hij bezocht veel Lindy Hop evenementen over de hele wereld, en verhuisde op een gegeven moment naar Nijmegen. Daar bleek zijn favoriete dans nog niet te zijn ontdekt. Gelukkig kwamen er in dezelfde periode toevallig nog andere dansers naar Nijmegen, en zo ontstond de Nijmeegse Lindy Hop scene, Lindy What? Mathias was van meet af aan de “huis-DJ” van Lindy What?

Adam Norberg en Julien Rayée

Op zaterdagavond hebben we live muziek, maar de muzikanten zullen af en toe even op adem moeten komen. Gelukkig dansen wij dan gewoon door, op muziek van DJ’s Julien Rayée en Adam Norberg.

Julien danst al tien jaar Lindy Hop, en weet als geen ander de tunes te vinden waar Lindy Hoppers blij van worden!

Ook Adam is al jaren betrokken bij de Lindy Hop scene in Breda, als danser, docent en gangmaker. Hij inspireert dansers met een mix van klassiekers en moderne swing-muziek. The best songs for dancing are those full of musical elements and variety to which we as dancers are invited to respond.”