Docenten

Johnny Lloyd (USA)

Dansvaardigheid, nieuwsgierigheid

Vanuit zijn grote nieuwsgierigheid naar en liefde voor Lindy Hop en Charleston maakte Johnny Lloyd zich met evenzo grote volharding als gemak ook de meeste andere stijlen uit de Afrikaans-Amerikaanse danscultuur eigen, inclusief verschillende Hip Hop stijlen. Sinds ongeveer tien jaar creëert hij zijn eigen werk. Inmiddels werkt hij vanuit Nederland en danst hij bij het Eastman gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui. Hij onderzoekt verschillende dansculturen en de cross-over tussen urban en hedendaagse theaterdans. Johnny Lloyd is perfect op de hoogte van de ontwikkelingen in de urban dance en kan er prachtig over vertellen. Hij staat bekend om zijn unieke en laagdrempelige stijl van lesgeven gebaseerd op het uitbouwen van dansvaardigheid in plaats van moves.

Johnny geeft de SwingFactoryBreda workshops samen met Irene Schouten.

Ursula Ader & Daniel Barreau (Duitsland)

Plezier, ritme, muzikaliteit en goede techniek

Ursula Ader was een professionele zanger en tapdanser toen ze Lindy Hop ontdekte. Ze zette haar eerste Lindy Hop-stappen in Herräng en wist meteen: dit is het! In haar woonplaats Münster richtte ze een bloeiende swing dance scene op, waar tegenwoordig zo’n 300 dansers wekelijks lessen volgen. Ursula is een gepassioneerde en enthousiaste docent die ervan geniet haar leerlingen te zien groeien. Ze richt zich graag op plezier, ritme, muzikaliteit en goede techniek. Haar lessen bieden niet alleen inspiratie en entertainment, maar ook nauwkeurige analyse gebaseerd op haar schat aan ervaring met Lindy Hop, Authentic Jazz en Tap Dance. Als volger en als leider staat ze bekend om haar muzikaliteit en speelsheid. Samen plezier beleven op de dansvloer, het verspreiden van het Lindy Hop-virus: dáár draait het voor haar allemaal om! Ursula reist door heel Duitsland en geeft ook vaak les in het buitenland – in Engeland, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Zwitserland en Canada.

.

Dansen is vrijheid, plezier & geluk

Daniel Barreau begon op 15-jarige leeftijd met ballroom en latin. In 2013 zag hij in een kroegje in Saarbrücken voor het eerst Lindy Hop, en hij was meteen verkocht. Hij ging naar alle mogelijke lessen en social dances, en kon er geen genoeg van krijgen. Sinds hij begon met dansen is de dansvloer zijn tweede thuis geworden. Eind 2015 verhuisde hij naar Essen, en sindsdien danst en reist hij veel. In 2016 op LindyPott begon hij ook les te geven, zodat hij zijn vaardigheden nog verder kon ontwikkelen. Hij houdt van lesgeven en deelt graag de lindy spirit. Hij vindt het fantastisch om mensen vooruitgang te zien boeken tijdens zijn les. Hij speelt graag met de muziek en verrast zijn volgers met grappige of indrukwekkende moves. Het allerbelangrijkste vindt hij: samen met zijn danspartners lol hebben en ze zien lachen.

Quinten Kray (Nederland) & Lucía Cameselle (Spanje)

Van muzikant naar danser

Quinten Kray (Lindy Spirit) had als saxofonist eigenlijk geen interesse om te dansen. Wel wilde hij graag zo’n goeie Rock & Roll honk tenor solo blazen – rauw en screaming – zodat het publiek niet stil kon blijven staan. De band waarin hij speelde trok altijd veel dansers, zowel Rock & Rollers als Lindy Hoppers. Omdat hij steeds ten dans werd gevraagd, besloot hij in 2000 dan maar eens op dansles te gaan. Hij koos Lindy Hop omdat dat er zo elegant en sophisticated uitzag. Door vermeend gebrek aan danstalent volgde een periode van ploeteren en veel onzekerheid, maar al in 2003 werd hij gevraagd voor de beroemde dansgroep The Cotton Club. In 2008 werd Quinten docent bij Swing Street, de Lindy Hop school in Amsterdam; en in 2010 richtte hij samen met Sarah Wastiaux zijn eigen dansschool op: Lindy Spirit. Hij was nauw betrokken bij de oprichting en organisatie van Smokey Feet, en gaf in 2015 workshops tijdens Swing Summit in Frankrijk. Hij werd finalist en prijswinnaar in meerdere Jack & Jill-competities.

.

Ritme, muzikaliteit, energie, bounce en pure vreugde

Lucía Cameselle ontdekte de Lindy Hop in 2014 – en sindsdien danst ze altijd en overal. Als drummer had ze al een goed oor voor het ritme en de beat, en nu vertaalt ze dat naar geweldig voetenwerk met syncopen en fraaie ritme variaties. Ze richt zich vooral op Lindy Hop en solo jazz, maar ze houdt ook van Blues, Shag en Balboa.
Op de dansvloer straalt ze door haar ritmegevoel, muzikaliteit, energie, bounce en pure vreugde. Sinds 2016 geeft ze Lindy Hop les in Santiago de Compostela en in Vigo (Spanje). Daarnaast geeft ze workshops in de regio en ze bezoekt festivals in heel Europa.

(Lucía is de vervanger voor Claire Hagen, die wegens omstandigheden helaas heeft moeten afzeggen.)